Блаженний Сеферіно Хіменес Малья народився в католицькій сім'ї в 1861 р в Іспанії. Батьківщиною Сеферіно був циганський табір і дороги, по яким він кочував. Вирісши, він уклав шлюб з Терезою Хіменес Кастро. Шлюб був бездітним, тому вони усиновили дитину. Подружжя залишили табір і осіли в Барбастро, де зайнялися торгівлею кіньми і мулами. Вони стали відомі своєю чесністю. У 1912 р повінчалися в церкві (до цього був шлюб по циганського обряду). Сеферіно став частіше ходити до церкви, дозрівав духовно. Став брати активну участь в апостольських акціях свого приходу. Нарешті вступив в Третій Францисканський Орден, дуже серйозно і відповідально ставлячись до даних обітниць. Допомагав бідним циганам і іспанцям. Дуже любив дітей, і діти любили його. Часто збиралися перед його будинком, щоб послухати про Ісуса, апостолів і святих. Приходили діти циганські і не тільки, чули й щоб навчалися любити доброго Ісуса. До кінця життя залишаючись неписьменним, він, однак, прекрасно знав зміст Біблії. Чи не соромився свого походження, пишався давньою циганською культурою, яку вмів наповнити духом глибокої віри.   

    В роки громадянської війни, коли червона Іспанія палала ненавистю до всього католицького, Сеферіно спробував захистити від арешту молодого священика, якого розлючені республіканці тягли по вулиці за ноги, і в результаті був заарештований сам. Під час обшуку в його сумці знайшли Розарій, що повинно було вирішити його долю. Але один з революціонерів, знаючи Сеферіно як дуже хорошу людину, спробував його врятувати і хотів непомітно від інших сунути чотки йому в руку. Але Сеферіно не бажав приховувати свою віру. Коли його запитали, чи є у нього зброя, він відповів: «Так, ось вона!» І показав розарій. У в'язниці молився і втішав інших «ворогів народу».

Вранці 2 серпня (в свято Божої Матері Ангельської, через руки якої св. Франциск отримав від Папи індульгенцію Порціункула) в 1936 р Сеферіно був розстріляний. Перед смертю крикнув: «Слава Христу Царю!»

У 1997 р. 4 травня беатифікований Слугою Божим святим Іваном-Павлом II.

День пам'яті Блаженного Сеферіно 4 травня.

Авва Отче!!!Іменем Ісуса Христа прошу Тебе, щоб Святі Божі Ангели і  Блаженний Сеферіно Хіменес Малья  перебували та молилися зі мною всегда нині і присно і во віки віков  Амінь!!! І прийми молитви в цьому наміренні