КВІТЕНЬ 2013р.

Ісус на хресті не давав матеріальні речі,а віддав повністю самого себе

Пасха - серце нашої віри 

   Пасха є святом віри, тому що вона показує реальність - воскресіння Ісуса - яка перевищує наш розум і з якої ми отримуємо потужний заряд нового прекрасного життя. Тому треба наголосити, що не вистачить лише визнати на Літургії, що Ісус воскрес. На цьому все не закінчується. Відразу ж ми мусимо запитати себе: що для нас означає досвідчити воскресіння Христа? 
   Перш за все, йдеться про те, щоби дозволити Ісусові випровадити нас із гробу власних страхів, передусім страху смерті, знаючи, що ми повинні пройти через хрест, через страждання, які стануть причиною зросту, любові, спасіння. Це означає досвідчити воскресіння як згоду на нове життя, що вже було нам дароване у хрещенні, але яке все ще має прорости в нас, відкриваючи нас на подих Святого Духа. 
   Розважмо пасхальне значення християнської віри. Як і у жінок, що прийшли до гробу Христа, про яких згадують Євангелії, віра народжується з подиву, адже і ці жінки здивовані. 
   Отже, воскресіння Ісуса є "несподіванкою" для всіх: не тільки для тих, що не повірили в Його божественну природу за Його земного життя і через це засудили Його на смерть, але і для тих, що, подібно до апостолів, залишили все і пішли за Ним. Це справедливо також і для кожного з нас. Залишається фактом те, що воскресіння Ісуса є чимось по-людськи непередбачуваним, чимось абсолютно новим, чимось нечуваним, що можна сприйняти лише вірою. Так було для перших учнів, так було на протязі двох тисяч років історії, так є зараз для нас, так буде в майбутньому. Але, одного разу прийняте у вірі, воскресіння Ісуса становить момент народження для християнства, "великий вибух", що покликав до буття цей феномен, якому судилося змінити світ, надати сенс стільком життям, порушити серця нескінченної кількості святих (знаних і незнаних) усіх часів та всіх місць. 
   Тож сьогодні повернімо собі нашу віру, навернімось до свідоцтва яке має стати справжнім місійним завданням в середовищах нашого життя, подібним до того, що виконали апостоли після Воскресіння, або мироносиці, або учні з Емаус, які повернулись до Єрусалиму звістити, що Господь воістину воскрес для нашого спасіння. 
о.Фабіо Чераза СБП